Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ψήφισμα της 26/09/2016 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής του μνημείου «Ροτόντα»


Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά την τακτική συνεδρίαση του στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, συζήτησε διεξοδικά το 1ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης με τίτλο: Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής του μνημείου «Ροτόντα».

Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου κατοίκων της περιοχής Ροτόντας και Φίλων του Μνημείου, των επαγγελματιών – καταστηματαρχών της περιοχής καθώς και τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, των Επικεφαλής των Παρατάξεων, των Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων που παρουσιάζονται στην περιοχή εξαιτίας της παρατηρούμενης και αυξανόμενης παραβατικότητας και εγκληματικότητας από το εμπόριο ναρκωτικών, που φανερά λαμβάνει χώρα στην περιοχή.
.
Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να τεθούν τα θέματα ενώπιον της ηγεσίας της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ώστε να διασφαλιστεί η μόνιμη και διακριτική παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή του Μνημείου, να αποθαρρυνθούν και να απομακρυνθούν με κάθε νόμιμο τρόπο οι διακινητές των ναρκωτικών και οι δράστες εγκληματικών συμπεριφορών και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

 

  1. Να επιδιωχθεί η συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, η οποία και κατά το παρελθόν είχε αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη και αποδοτική, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και βοήθειας σε εξαρτημένους από ναρκωτικές ουσίες συμπολίτες μας.

 

  1. Να αναλάβει η Διοίκηση του Δήμου δράσεις οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την έννοια του ελεύθερου δημόσιου χώρου, θα αναβαθμίζουν την συνολική εικόνα της Πλατείας Αγίου Γεωργίου και του πάρκου της οδού Αρμενοπούλου και των οδών της περιοχής.

Οι δράσεις αυτές αναφέρονται στην ενίσχυση του πρασίνου με νέα φυτά και δενδροφυτεύσεις, στην ενίσχυση της καθαριότητας, στην εξέταση της κατάστασης του φωτισμού και στην περαιτέρω ενίσχυση του όπου απαιτείται, στη δημιουργία παιδικής χαράς, σε πεζοδρομήσεις και δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας και ελεγχόμενης στάθμευσης.

 

4. Επίσης απαιτείται η ανάληψη πολιτιστικών δράσεων και η δημιουργία καλλιτεχνικών γεγονότων, τα οποία θα συμβάλλουν στην εμπέδωση της συμμετοχής των κατοίκων και θα αναδεικνύουν την αξία της περιφρούρησης του δημόσιου χώρου και θα προσελκύουν νέες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας.

 

5. Τέλος, η Διοίκηση θα εξετάσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη λειτουργία λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων, η οποία θα στηρίζεται σε σύγχρονα πρότυπα οργάνωσης και λειτουργίας και θα σέβεται τον ιστορικό αυτό τόπο.

 

Η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτονοήτως, αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να αντιμετωπίσουν άμεσα όλα τα παραπάνω θέματα και να παρακολουθούν την εξέλιξη υλοποίησης των παρεμβάσεων που αποφασίζονται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου